Home » » Cara - cara ngagoreng Endog

Cara - cara ngagoreng Endog

Ayeuna urang ek nerangkeun cara-cara ngagoreng endog (menggoreng telur), etamah ek endog hayam, endog meri, endog entog, sarua wae ngagorengna mah kitu-kitu keneh, asal ulah endog munding we da euweuh endog munding mah, atawa endog asin mah komo deui da teu kudu di goreng, tinggal di dahar.

1. Nu ka hiji nyaeta kudu aya endogna, jang naon euweuh endogna mah percuma ek ngagoreng naon..!!!

2. Nu ka dua ceplokkeun endogna kana mangkok meh bisa make bumbu meh ngeunah di daharna, tong di goreng jeung cangkangna da teuas jeung bisi ngabeledug.

3. Nu ka tilu aduk-aduk nepi ka nyampur bumbu jeung endogna, kade ngadukna make garpu nu bersih, tong make sendal kusabab mun make sendal mah bisi urut nincak tikotok, komo make pacul mah eta mah ulah pisan.

4. Nu ka opat sadiakeun kekenceng, minyak goreng, jeung komporna. Kade poho hurungkeun komporna, da mun komporna pareum mah ek ngagoreng endog nepi ka aki-aki nini-nini ge moal asak-asak.

5. Saenggeus minyakna panas, buru-buru asupkeun endogna kana kekenceng, bisi minyakna kaburu saat, jeung kade poho bulak-balikkeun endogna, kade tong kekencengna nu di bulak-balikeunna bisi endogna bahe.

6. Nu terahir mun endogna geus asak tong dipiceun atawa di bikeun ka ucing, jang naon kacape-cape nga goreng, mangga geura tuang sareng sangu, entong sareng hu'ut, bisi disangka nu gelo.


Wilujeng Tuang....:D
Share this article :

0 komentar:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungannya...:)

Recent Comments

 
Wellcome to My Blog
Copyright © 2014. Recent Activity - All Rights Reserved
Template Created by Ginianjar Published by Recent Activity
Proudly powered by Blogger